Antena 3 CNN Externe O profesoară a fost ucisă de un elev care susținea că este ”posedat”, în Franța

O profesoară a fost ucisă de un elev care susținea că este ”posedat”, în Franța

O profesoară de la liceul Saint-Thomas d'Aquin, în regiunea Pyrenees-Atlantiques din sud-vestul Franței a fost ucisă de unul dintre elevii săi care ar fi susținut că e "posedat".

O profesoară a fost ucisă de un elev care susținea că este ”posedat”, în Franța
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Cojoianu    |    22 Feb 2023   •   19:37

Olivier Veran, purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, a susținut că profesoara, în vârstă de 50 de ani, a murit din cauza rănilor provocate de atacator, un elev de 16 ani.

Agresorul era un adolescent care suferea de probleme psihologice și care a afirmat că "este posedat" după ce a înjunghiat-o pe profesoară în piept.

În urma atacului din orașul Saint-Jean-de-Luz, agresorul a fugit într-o cameră alăturată, unde a fost urmat de un alt profesor.

Elevul a susținut că o voce i-a spus să comită atacul. Profesorul i-a luat arma elevului și a rămas cu el până la sosirea poliției, potrivit cnn.com.

Citește și: Bărbat arestat după ce şi-ar fi înjunghiat fosta concubină în scara unui bloc din Lupeni

Olivier Véran a transmis condoleanțe celor afectați de atac.

"Cu greu îmi pot imagina trauma pe care o poate reprezenta acest lucru, atât la nivel local, cât și, în general, la scară națională", a declarat Véran, miercuri jurnaliștilor, adăugând pe Twitter că "nu există cuvinte pentru a descrie această tragedie".

Ministrul francez al educației a scris pe Twitter că va vizita locul faptei "fără întârziere".

Incidentul a avut loc la liceul Saint-Thomas d'Aquin, în regiunea Pyrenees-Atlantiques din sud-vestul Franței, potrivit prefecturii locale.

×
Subiecte în articol: Franta profesoara injunghiata posedare
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close