Antena 3 CNN Externe Protest al pompierilor din Belgia. Câteva străzi din Bruxelles au fost blocate

Protest al pompierilor din Belgia. Câteva străzi din Bruxelles au fost blocate

Protest al pompierilor din Belgia. Câteva străzi din Bruxelles au fost blocate
de M.T.    |    08 Oct 2013   •   07:51

Pompierii din Belgia şi-au pierdut răbdarea după ce ani de zile au cerut, în zadar, fonduri suplimentare ca să-şi poată face datoria.

Ei nu s-au mulţumit doar cu o simplă grevă, ci au blocat câteva străzi principale din Bruxelles şi au folosit toate mijloacele din dotare pentru a atrage atenţia Guvernului.

Un spectaculos incendiu, cu foarte mult fum, a izbucnit chiar pe strada unde îşi are reşedinţa prim-ministrul belgian. Pompierii se aflau la faţa locului, cu mai multe echipaje, dar nu erau deloc agitaţi deoarece focul fusese aprins chiar de ei.

„Nu vom părăsi străzile din Bruxelles cât timp nu se vor lua decizii corecte pentru refinanţarea serviciilor de luptă împotriva incendiilor. Iar acesta nu este decât primul pas în susţinerea revendicărilor noastre”, a avertizat unul dintre participanţii la protest.

Poliţiştii din forţele speciale, mobilizaţi în zonă pentru orice eventualitate, au rezistat eroic, înecaţi în fum.

Alţi colegi ai lor au avut şi mai mult de suferit: pompierii i-au supus mai întâi unei ploi torenţiale, iar apoi i-au îngropat în spumă.

Pompierii au ameninţat că, dacă nu li se face dreptate, vor aduce haosul în gările şi aeroporturile din întreaga ţară.

O delegaţie sindicală a fost primită de ministrul de interne, care, însă, a oferit doar promisiuni: alocaţii suplimentare de 29 de milioane de euro, dar abia în 2015.

Pompierii cer 75 de milioane. Altfel, ei vor continua să demonstreze că utilajele lor pot nu doar să stingă incendii ci şi să încingă atmosfera socială.

×
Subiecte în articol: Belgia protest pompieri Bruxelles
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close