Antena 3 CNN Externe Proteste cu violenţe în Egipt. 11 oameni au murit şi 160 au fost răniţi

Proteste cu violenţe în Egipt. 11 oameni au murit şi 160 au fost răniţi

Proteste cu violenţe în Egipt. 11 oameni au murit şi 160 au fost răniţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mai 2012   •   07:38

11 persoane au murit şi cel puţin 160 au fost rănite, în timpul unui protest faţă de  conducerea militară din Egipt. Sute de oameni au ieşit pe străzile din Cairo, cerând din nou actualei conduceri să îşi respecte promisiunea de a preda puterea unui guvern civil.

Protestele faţă de conducerea militară din Egipt au luat amploare în cursul zilei de ieri. Cel puţin 11 persoane au fost ucise şi alte 160 rănite, în confruntările de stradă de lângă Ministerul Apărării din Cairo.

Protestul a devenit unul violent, când mai multe persoane înarmate au asaltat sutele de protestatari. Străzile din Cairo au fost scena unui decor de război: oamenii au aruncat cu pietre, au incendiat clădiri şi au devastat o piaţă centrală.



Printre manifestanţi, se aflau şi islamişti ultraconservatori, care au protestat faţă de excluderea candidatului lor la alegerile prezidenţiale de luna aceasta. Revoltaţi de atacurile violente de ieri, doi candidaţi islamişti şi-au retras candidatura.

Autorităţile egiptene au trimis vehicule militare şi soldaţi în zonă pentru a controla furia mulţimii, însă au dat asigurări că nu vor dispersa protestatarii paşnici.

Armata, care a promis să predea puterea unei conduceri civile după alegerile prezidenţiale, a fost criticată pentru modul în care a condus Egiptul de la căderea regimului Mubarak din februarie 2011.



×
Subiecte în articol: proteste proteste egipt Cairo
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close