Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Coreea de Sud, după destituirea preşedintei: Doi oameni au murit

Proteste violente în Coreea de Sud, după destituirea preşedintei: Doi oameni au murit

Proteste violente în Coreea de Sud, după destituirea preşedintei: Doi oameni au murit
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    10 Mar 2017   •   11:09

Două persoane şi-au pierdut viaţa vineri după ce au participat la un miting de protest față de decizia Curţii Constituţionale de a aproba destituirea preşedintei sud-coreene Park Geun Hye, au anunţat media locale, relatează DPA. 

Una dintre victime, un bărbat, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit sângerând în zona capului în apropierea Curţii Constituţionale, în centrul capitalei Seul, în jurul orei locale 13:00 (04:00 GMT), potrivit agenţiei de presă Yonhap. 

Nu au fost furnizate informaţii privind decesul celui de-al doilea protestatar. Poliţia investighează aceste incidente, a adăugat Yonhap. 

Cea mai înaltă instanţă judiciară din Coreea de Sud a aprobat vineri destituirea preşedintei Park Geun-Hye, obligată să părăsească scena politică în urma unui răsunător scandal de corupţie, notează AFP. 

”Acţiunile lui Park Geun-Hye au adus o gravă atingere spiritului (...) democraţiei şi statului de drept", a declarat preşedintele Curţii Constituţionale, Lee Jung-Mi. "Preşedinta Park Geun-Hye (...) a fost concediată", a anunţat el. 

Decizia unanimă a judecătorilor Curţii, care au validat astfel destituirea, la 9 decembrie, a lui Park Geun-Hye de către Adunarea naţională, constituie punctul culminant al acestui scandal politic cu numeroase răsturnări de situaţie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: coreea de sud proteste morti
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close