Antena 3 CNN Externe Protestele grecilor se extind la Moscova, Roma şi Bologna

Protestele grecilor se extind la Moscova, Roma şi Bologna

Protestele grecilor se extind la Moscova, Roma şi Bologna
11 Dec 2008   •   09:12

O persoană neidentificată a aruncat miercuri seara un dispozitiv incendiar către consulatul general al Greciei la Moscova, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de AFP. O sursă din cadrul poliţiei locale, citată de agenţie, declara că incidentul nu a provocat victime, iar clădirea consulatului nu a fost avariată.
Dispozitivul a luat foc, dar flăcările au fost stinse de angajaţii ambasadei. Poliţia şi pompierii au fost mobilizaţi în zonă, fiind suplimentat numărul poliţiştilor care asigură securitatea consulatului, precizează RIA Novosti. Autorităţile au refuzat să comenteze incidentul.
La Roma şi Bologna, în Italia, cinci poliţişti şi un militar au fost răniţi uşor în timpul confruntărilor cu manifestanţii care protestau faţă de moartea tânărului grec ucis sâmbătă la Atena. La Bologna, protestele au avut loc în faţa consulatului elen, iar cinci poliţişti au fost răniţi uşor, precizează Ansa.
La Roma, după ce au aruncat cu fumigene şi vopsea roşie imitând sângele către o clădire a ambasadei Greciei, grupul de manifestanţi a pornit la întâmplare pe străzile din centrul istoric şi au aruncat cu pietre, rănind un militar care păzea intrarea în ambasada Arabiei Saudite. Un manifestant a fost arestat.
Alte manifestaţii sporadice, ale unor grupuri care nu au depăşit 100 de persoane, au fost organizate la Napoli şi Florenţa în faţa consulatelor Greciei. Şi la Veneţia, Institutul elen a fost ocupat pentru scurt timp de tinerii de extremă stângă.
Revoltele afectează Grecia de sâmbătă seara, când un adolescent a fost ucis de un poliţist. Potrivit analiştilor, furia tinerilor greci este un semn al nemulţumirii şi intensificării sentimentelor radicaliste, alimentate de nesiguranţa economică şi şomaj.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close