Antena 3 CNN Externe Putin îi atacă pe britanicii cu o ?mentalitate colonială?

Putin îi atacă pe britanicii cu o ?mentalitate colonială?

Putin îi atacă pe britanicii cu o ?mentalitate colonială?
25 Iul 2007   •   08:41

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a iertat guvernul britanic pentru disputa pe tema extrădării principalului suspect în cazul uciderii lui Alexandr Litvinenko. Putin i-a acuzat pe demnitarii britanici de ?mentalitate colonială? şi i-a sfătuit ?să-şi schimbe minţile?. Preşedintele a făcut aceste declaraţii la o întâlnire cu tinerii săi adepţi, care l-au răsplătit cu aplauze.

Mişcarea tinerilor admiratori ai lui Putin, denumită ?Naşii? - ?Ai noştri?, a organizat în aceste zile o uriaşă tabără de instrucţie la nord-vest de Moscova. 10.000 de militanţi sunt învăţaţi cum să devină liderii Rusiei de mâine şi mai ales cum să lupte împotriva adversarilor Kremlinului.

Cei mai destoinici au avut onoarea să-l întâlnească personal pe preşedinte. Acesta a adus vorba despre cererea justiţiei britanice de a-l extrăda pe Andrei Lugovoi, fostul agent KGB suspectat de asasinarea lui Litvinenko. Cererea a fost respinsă, deoarece Constituţia rusă nu permite extrădarea propriilor cetăţeni, iar Marea Britanie a ripostat prin expulzarea a patru diplomaţi ruşi.

Criza i-a oferit lui Putin pretextul să se dezlănţuie împotriva britanicilor. ?Şi-au permis să ne dea sfaturi - care, cred eu, sunt insulte la adresa naţiunii noastre - ca să ne schimbăm Constituţia. Ar face mai bine să-şi schimbe ei minţile decât Constituţia noastră, să-şi schimbe ei minţile! Şi să vă spun de ce. Pentru că propunerile lor sunt rămăşiţe ale gândirii coloniale. Cu siguranţă au uitat că Marea Britanie nu mai e o putere colonială, nu mai au colonii şi, slavă Domnului, Rusia nu a fost niciodată colonie britanică?, a spus Putin.

În replică la declaraţiile lui Putin, ministerul britanic de externe a afirmat că ?va continua să caute, la autorităţile ruseşti, voinţa de a aduce în faţa justiţiei? cazul lui Litvinenko.

Antena 3

×
Parteneri
Condiția prin care pensionarii pot primi puncte suplimentare
x close