Antena 3 CNN Externe Putin spune că Ministerul rus al Apărării îi ”va prezenta publicului” pe mercenarii străini capturați

Putin spune că Ministerul rus al Apărării îi ”va prezenta publicului” pe mercenarii străini capturați

Vladimir Putin a declarat că Ministerul rus al Apărării îi va prezenta publicului pe unii dintre mercenarii străini capturați de forțele Moscovei. Liderul de la Kremlin a precizat și că numărul celor care se alătură trupelor ucrainei în lupta lor împotriva Rusiei este în creștere.

Putin spune că Ministerul rus al Apărării îi ”va prezenta publicului” pe mercenarii străini capturați
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    27 Apr 2022   •   20:05

Numărul mercenarilor străini din Ucraina crește în fiecare zi, Ministerul rus al Apărării urmând să prezinte în curând publicului unii dintre deținuți, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu membrii Consiliului Legislatorilor din Consiliul Federal.

”Alaltăieri, în ședința Colegiului Procuraturii Generale am vorbit despre necesitatea formării unei baze legislative detaliate și de necontestat pentru toate crimele monstruoase, încălcările dreptului internațional umanitar de către neonazişti, mercenari străini și tot mai mulți dintre ei apar acolo. Din nou, mai multe persoane au fost ucise și mai multe reținute. În curând Ministerul Apărării le va arăta publicului", a spus el.

Președintele a subliniat că ”atrocitățile” comise de mercenari vor primi cu siguranță o evaluare juridică imparțială.

”Totuși, este necesar să se ridice toate aceste probleme imediat la nivel internațional, inclusiv la nivel parlamentar”, a adăugat Putin, potrivit agenției de presă rusă de stat TASS.

Luni, adresându-se unei ședințe extinse a Consiliului Procuraturii Generale, președintele Vladimir Putin s-a concentrat asupra numeroaselor încălcări ale dreptului internațional pe care le-at fi comis naționaliștii ucraineni și mercenarii străini. Printre acestea s-ar număra uciderile de civili și utilizarea civililor, inclusiv a copiilor, ca scuturi umane, a spus președintele.

Rusia a acuzat România de mai multe ori că a trimis lutători în Ucraina. Autoritățile de la București au respins de fiecare dată aceste acuzații, iar Kremlinul nu a venit cu nicio dovadă prin care să-și susțină spusele. 

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close