Antena 3 CNN Externe Reacţia Rusiei după ce a fost comparată cu al Treilea Reich

Reacţia Rusiei după ce a fost comparată cu al Treilea Reich

Reacţia Rusiei după ce a fost comparată cu al Treilea Reich
Sursa foto: foto: Agerpres
08 Mai 2015   •   10:38

Ministerul leton de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus Aleksandr Veşniakov după ce acesta l-a criticat pe şeful diplomaţiei letone într-un interviu. Edgars Rinkevics, şeful dipomaţiei, a comparat Rusia modernă cu al Treilea Reich, relatează agenţia rusă de stat TASS în pagina electronică. Veşniakov a fost convocat la secretarul de stat Andrejs Pildegovics. Acesta i-a transmis că declaraţiile pe care le-a făcut într-un interviu publicat în cotidianul local Vesti Segodnya sunt "inadmisibile".

"Mai întâi, din câte înţeleg, aceste declaraţii nu sunt susiţnute de Guvernul Letoniei", a spus el. "În al doilea rând, ader opiniei exprimate de numeroşi ruşi: dacă domnul Rinkevics nu prezntă scuze, diplomaţii ruşi vor evita să mai dea mâna cu el", a adăugat Veşniakov. În acest interviu, ambasadorul rus şi-a exprimat speranţa că în relaţiile dintre cele două ţări va prevala pragmatismul, apreciind că anumite forţe politice din statul baltic continuă să instige la sentimente antiruse.

"Asistăm la încercări insistente de deformare a faptelor istorice. Desigur, acest lucru este făcut în mod intenţionat, urmărind scopuri politice concrete, şi anume transformarea învingătorului în agresor şi a colaboraţioniştilor naziştilor în eroi", a declarat diplomatul rus.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close