Antena 3 CNN Externe Reacția Rusiei, după ce SUA au atacat Siria. Avertisment dur de la Kremlin

Reacția Rusiei, după ce SUA au atacat Siria. Avertisment dur de la Kremlin

Reacția Rusiei, după ce SUA au atacat Siria. Avertisment dur de la Kremlin
07 Apr 2017   •   08:49

Rusia a cerut întrunirea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, după atacul cu rachete din Siria, anunță Ria Novosti, considerând că acesta este un act de agresiune.

Totodată, atacul cu rachete lansat joi de forţele americane în Siria afectează semnificativ relaţiile dintre SUA şi Rusia, a avertizat vineri Kremlinul, transmite Reuters. 

Potrivit sursei citate, Putin consideră raidurile americane împotriva bazei aeriene, situată lângă oraşul Homs, o agresiune împotriva unei naţiuni suverane. Totodată, Kremlinul apreciază că atacul, care a fost comis pornind de la 'un pretext inventat', deoarece armata siriană nu deţine arme chimice, violează dreptul internaţional. Kremlinul consideră că loviturile aeriene sunt o încercare de a deturna atenţia lumii de la numeroasele victime din Irak. 

În fine, Kremlinul apreciază că loviturile aeriene sunt un obstacol serios în calea creării unei coaliţii internaţionale de luptă împotriva terorismului.

Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuieşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad. 59 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ţinte din baza "Shayrat". 

×
Subiecte în articol: rachete atac SUA Siria Rusia
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close