Antena 3 CNN Externe Reacția Occidentului la acțiunile Moscovei arată ”o luptă pe viață și pe moarte pentru existența Rusiei”, transmite Kremlinul, amintind și de suprimarea limbii române în Ucraina

Reacția Occidentului la acțiunile Moscovei arată ”o luptă pe viață și pe moarte pentru existența Rusiei”, transmite Kremlinul, amintind și de suprimarea limbii române în Ucraina

Reacția Occidentului la acțiunile Rusiei în Ucraina arată clar că o luptă pe viață și pe moarte este în desfășurare pentru existența Rusiei pe harta lumii, a declarat diplomatul rus Serghei Lavrov la o conferință de presă după o întâlnire cu omologii săi ucraineni și turci, Dmitri Kuleba și Mevlut Cavusoglu. În discursul său, oficialul rus a menționat și România.

Reacția Occidentului la acțiunile Moscovei arată ”o luptă pe viață și pe moarte pentru existența Rusiei”, transmite Kremlinul, amintind și de suprimarea limbii române în Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    10 Mar 2022   •   15:54

”Am ajuns să înțelegem că nu este vorba doar despre Ucraina, este vorba despre o agresiune împotriva tuturor lucrurilor rusești, inclusiv a intereselor Rusiei, religie, cultură, limbă, securitate și așa mai departe. Și acum, reacția Occidentului la acțiunile noastre, care este complet frenetică aș spune - vă rog să scuzați cuvintele dure - arată că o luptă reală pe viață și pe moarte este în desfășurare pentru dreptul Rusiei de a exista pe harta lumii și de a-și asigura pe deplin interesele legitime", a transmis Lavrov prin intermediul agenției de presă de stat a Federaţiei Ruse, TASS.

În acest sens, diplomatul rus a menționat Legea privind limba de stat a Ucrainei, ”care a declarat limba ucraineană singura utilizabilă și a suprimat alte limbi într-un fel sau altul. În afară de noi, Ungaria, Bulgaria și România și-au exprimat și ele indignarea”.

”Dar apoi, autoritățile ucrainene au făcut un pas foarte simplu. Au făcut o excepție pentru limbile vorbite în Uniunea Europeană. O mișcare foarte subtilă. Deci, în final, doar limba rusă a fost suprimată total (...) Și Occidentul s-a liniștit și nu a spus nimic. Încă o dată a arătat că Occidentul are nevoie de un singur lucru de la Ucraina, vrea să lucreze în continuare împotriva Rusiei și a tuturor lucrurilor rusești”, a subliniat Lavrov.

El a subliniat că Rusia și-ar dori să vadă Ucraina o țară demilitarizată și prietenoasă, în care nu există nicio interdicție asupra limbii și culturii ruse, „o Ucraina în care nu există pericolul formării unui alt stat nazist”.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close