Antena 3 CNN Externe Recep Erdogan a spus că Turcia nu va recunoaște cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Recep Erdogan a spus că Turcia nu va recunoaște cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Cei doi lideri au făcut schimb de evaluări asupra situaţiei în legătură cu recunoaşterea de către Rusia a Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk.

Recep Erdogan a spus că Turcia nu va recunoaște cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    23 Feb 2022   •   18:13

Recep Erdogan a spus că un conflict militar nu va aduce beneficii nimănui şi că Turcia nu va recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, dar vrea să găsească o soluţie la criză.

Preşedintele Turciei a cerut ca problema să fie rezolvată prin dialog şi s-a oferit să acţioneze drept mediator între cele două state. Vladimir Putin a subliniat necesitatea obiectivă a deciziei luate în faţa agresiunii autorităţilor ucrainene din Donbass şi a refuzului lor categoric de a respecta acordurile de la Minsk

A fost abordată şi tema dezvoltării garanţiilor legale pe termen lung pentru securitatea Federaţiei Ruse, informează Mediafax.

În acest context, Vladimir Putin şi-a exprimat dezamăgirea faţă de reacţia Statelor Unite şi a NATO, care a echivalat într-o încercare de a ignora preocupările şi revendicările legitime ale Rusiei. S-a convenit să continue contactele ruso-turce în diferite formate.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close