Antena 3 Externe Regimul Bashar al-Assad, acuzat că a utilizat arme chimice împotriva insurgenţilor

Regimul Bashar al-Assad, acuzat că a utilizat arme chimice împotriva insurgenţilor

de L.D.    |    24 Dec 2012   •   16:24
Regimul Bashar al-Assad, acuzat că a utilizat arme chimice împotriva insurgenţilor

Potrivit unor activişti citaţi de postul de televiziune Al Jazeera, regimul Bashar al-Assad ar fi utilizat arme chimice pentru prima dată de la începerea conflictului civil, scrie Mediafax.
   
Insurgenţii din cartierul Al-Bayada, în oraşul Homs, susţin că au fost atacaţi cu gaze neconvenţionale de serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad.
   
"Avioane ale regimului au lansat recipiente cu substanţe toxice" în Homs, se arată într-un comunicat al opoziţiei siriene.
   
Potrivit unor surse locale, citate de ziarul israelian Haaretz, şase-şapte persoane au fost ucise în acest atac, alte zeci fiind rănite.
   
Un bărbat a ajuns la spital acuzând probleme respiratorii. Persoanele rănite au stări de greaţă, delirează şi au dificultăţi respiratorii, iar gazul utilizat nu a fost identificat. Alte surse ale opoziţiei afirmă că patru persoane au orbit, iar alte patru au paralizat, în urma presupusului atac.
   
Statele Unite au avertizat şi alte ţări occidentale că regimul Bashar al-Assad s-ar pregăti să utilizeze arme chimice împotriva insurgenţilor. Occidentul a atras atenţia că o astfel de acţiune ar fi depăşirea "liniei roşii" de către regimul de la Damasc, cu "efecte internaţionale".
   
Pe de altă parte, Damascul a dat asigurări că nu va utiliza astfel de arme şi că substanţele neconvenţionale sunt în depozite securizate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close