Antena 3 CNN Externe Regiunile rusești de la granița cu Ucraina sporesc securitatea pentru ”posibile provocări”

Regiunile rusești de la granița cu Ucraina sporesc securitatea pentru ”posibile provocări”

Trei regiuni rusești de la granița cu Ucraina au anunțat luni că își intensifică măsurile de securitate din cauza a ceea ce au spus că sunt ”posibile provocări” din partea Kievului.

Regiunile rusești de la granița cu Ucraina sporesc securitatea pentru ”posibile provocări”
Sursa foto: Twitter/ Movie Xen
de Cerasela Stafie    |    11 Apr 2022   •   19:31

Moscova, care a trimis mii de militari în Ucraina în ceea ce a numit o ”operație militară specială”, a acuzat Ucraina că țintește regiunile sale de graniță, inclusiv prin atacarea unui depozit de combustibil din orașul Belgorod, la începutul acestei luni.

Autoritățile din regiunile Belgorod, Voronezh și Bryansk au anunțat că sporesc securitatea și au îndemnat cetățenii să fie mai vigilenți. O altă regiune care se învecinează cu Ucraina, Kursk, a fost prima care a anunțat duminică măsuri similare.

”În timpul operațiunii speciale a forțelor ruse pe teritoriul Ucrainei, Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk, problemele legate de securitatea antiteroristă au devenit mai presante din cauza posibilelor provocări din partea naționaliștilor ucraineni”, a declarat Alexander Gusev, guvernatorul orașului  regiunii Voronej, care împarte granița cu regiunea Lugansk a Ucrainei, scrie Reuters.

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a declarat că va implementa măsuri de securitate suplimentare până pe 25 aprilie pentru a contracara ceea ce el a numit ”amenințări teroriste”. Regiunea se învecinează cu regiunile Sumi, Harkov și Lugansk din Ucraina.

Gladkov a spus că populația ar trebui să se ferească de locurile publice aglomerate, oamenii ar trebui să poarte documente de identitate, să aibă un plan de evacuare și să acorde o atenție deosebită străinilor și vehiculelor neobișnuite din apropierea clădirilor rezidențiale.

Regiunea Bryansk, care împarte granița cu regiunile Ucrainei Sumi și Cernihiv, a declarat că este, de asemenea, în alertă pentru amenințări teroriste.

Duminică, guvernatorul regiunii Kursk, Roman Starovoit, a declarat că polițiștii și militarii vor înființa puncte de control, la mai puțin de o săptămână după ce grănicerii ar fi fost atacați în această zonă. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Securitate
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close