Antena 3 CNN Externe Reţea de tuneluri subterane de 12.000 de ani, descoperită pe teritoriul Europei

Reţea de tuneluri subterane de 12.000 de ani, descoperită pe teritoriul Europei

Reţea de tuneluri subterane de 12.000 de ani, descoperită pe teritoriul Europei
Sursa foto: Foto: hartacomorii.blogspot.com
05 Aug 2011   •   10:57

Arheologul german dr. Heinrich Kusch susţine, într-o carte publicată recent, că oamenii din Epoca de Piatră ar fi realizat o reţea de tuneluri subterane care traversează Europa din Scoţia până în Turcia, conform Mediafax.

Astfel, cartea "Secrets Of The Underground Door To An Ancient World",  arată că reţeaua ar fi fost construită în urmă cu 12.000 de ani, arheologul descoperind urme ale acesteia în sute de aşezări neolitice din întreaga Europă.

"Numai în Bavaria, Germania, am găsit 700 de metri din aceste tuneluri subterane, iar în Styria, Austria, am descoperit 350 de metri. În Europa au existat mii de tuneluri, de la nord, din Scoţia, până la Marea Mediterană", spune arheologul.

Majoritatea tunelurilor au un diametru de circa 70 de centimetri, fiind intercalate cu spaţii mai largi şi camere de depozitare.

"Nu toate tunelurile sunt legate între ele, însă, luate împreună, formează o masivă reţea subterană", susţine Heinrich Kusch, în cartea sa.

Oamneii de specialitate din întreaga lume sunt de părere că aceste tuneluri subterane ar fi fost unica modalitate a omului preistoric de a se proteja de animalele de pradă şi pentru a călători în siguranţă în caz de război sau vreme rea.




×
Subiecte în articol: Europa
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close