Antena 3 CNN Externe Revista presei internaţionale. Obama ajunge în Europa. Marea Britanie pleacă din Irak. Biserica este chemată să salveze lumea de criză

Revista presei internaţionale. Obama ajunge în Europa. Marea Britanie pleacă din Irak. Biserica este chemată să salveze lumea de criză

Revista presei internaţionale. Obama ajunge în Europa. Marea Britanie pleacă din Irak. Biserica este chemată să salveze lumea de criză
Sursa foto: colectie de ziare
01 Apr 2009   •   05:49
Obama a ajuns la Londra, prima etapă a turneului european
Preşedintele american Barack Obama a păşit pe continentul european marţi pentru prima sa vizită. Împreună cu prima doamnă a ajuns marţi seara la Londra, unde va participa la summitul G20, notează AP.

În timpul vizitei de opt zile şi cinci ţări, Obama are programate întâlniri cu lideri europeni, pentru a discuta despre Irak,relaţia cu Cuba sau închisoarea de la Guantanamo.
Va participa şi la summitul aniverrsar NATO, dar va ajunge şi în Franţa şi Cehia, dar şi în Turcia, unde va sta de vorbă cu studenţii.


Clinton dă un nou avertisment Coreii
Pregătirile Coreii de Nord pentru lansarea unei rachete sunt un alt exemplu de comportament provocator, iar Japonia are tot dreptul să se apere, aprecia secretarul american de stat, Hillary Clinton, citată de Reuters>.

?Vor exista consecinţe?, a arătat aceasta făcând referire la posibile acţiune ale Consiliului de Securitate al ONU.




Premierul britanic cere ajutorul bisericii pentru rezolvarea crizei

Premierul britanic Gordon Brown a cerut liderilor religioşi să ajute la dezvoltarea unui simţ al moralităţii care să guverneze pieţele şi economia, pe fondul crizei economice globale. Într-un discurs la Catedrala St Paul, acesta a apelat la doctria religioasă într-un mesaj foarte personal, în care avertiza că ?pieţele au nevoie de morală?. Discursul este menit a stabili tonul pentru summitul G20 din această săptămână, forţându-i moral pe liderii mondiali să stabilească noi reguli pentru sistemul financiar, crede The Telegraph.
Locatarul de pe Downing Street a mai cerut acestora să exprime Themba- cuvântul zulu pentru speranţă, iar un comunicat al executivului arăta că premierul de la Londra crede în Dumnezeu.


Hodorkovski, judecat din nou

Cel de-al doilea proces al lui Mihail Hodorkovski, oligarul aflat acum în închisoare şi unul din principalii oponenţi ai Kremlinului, s-a deschis marţi la Moscova, pe fondul acuzaţiilor că puterea foloseşte sistemul juridic pentru a pedepsi opoziţia.
Cândva cel mai bogat om din Rusia, Hodorkovski a respins acuzaţiile şi a vorbit pentru prima dată de acuzaţiile de fraudă şi delapidare. Pe durata procesului acesta se va afla într-o cuşcă specială anti-glonţ.
În sala de judecată, fostul preşedinte al companiei Iukos a cerut convocarea premierului rus Vladimir Putin pentru a depune mărturie, relatează Moscow Times.
În 2005, el a fost condamndat la opt ani închisoare pentru fraudă şi evaziune fiscală. Acum el este acuzat că a delapidat tot petrolul produs de Iukos în perioada 1998 -2003 şi a spălat 20 de milliarde de dolari.


Trupele britanice încep retragerea din Irak

Forţele britanice au transferat coaliţiei comanda în bogata provincie sudică Basra, SUA devenind responsabilă de acum pentru operaţiunile din zonă. Acesta a fost ultimul pas făcut pentru retragerea totală a celor 4000 de soldaţi ai Reginei, ce vor pleca din Irak până în mai, scrie The Independent.
La ceremonie, comandantul trupelor americane din ţară, generalul Ray Odierno a meniţionat că ?pe măsură ce poporul american continuă să stea singur pe picioare, îl vom sprijini şi vom sta umăr la umăr uniţi contra duşmanilor comuni, angajaţi pentru pace şi prosperitate?.


Brooklyn Bridge va fi cosmetizat

Podul Brooklyn Bridge din New York va beneficia de un face lift, graţie planului de stimulare economică a administraţiei americane. Astfel, 261 milioane de dolari vor fi acordaţi pentru monumentul ce are peste 100 de ani, unul dintre cele mai vechi poduri suspendate din SUA.
Conforma pachetului, acesta va fi vopsit şi reabilitat, informează Daily News.
Brooklyn Bridge a fost inaugurat în mai 1883 şi a devenit un simbol al metropolei americane.




Furnicile sunt arma contra broaştelor otrăvitoare australiene


Broaştele toxice, ce au împânzit Australia tropicală şi sunt imposibil de eradicat, ar putea să îşi fi găsit naşul în cele din urmă- furnici de doar un centimetru. Agresivele furnicile mâncătoare de carne sunt ultima armă în războiul cu broaştele, ce au devenit o pacoste pentru Australia în ultimii 70 de ani. Acestea au fost aduse în ţară în anii 30 pentru a combate dăunătorii trestiei de zahăr, dar s-au răspândit incontrolabil, şi au mâncat şi otrăvit fauna indigenă australiană, scrie The Times.
Broaştele secretă un venin, care paralizează şi ucide orice animal, inclusiv crocodili sau câini dingo, care încearcă să le mănânce. Nu au prădători naturali în Australia, iar femelele produc până la 70.000 de ouă pe an.
Acum însă cercetătorii de la Universitatea din Sydney au descoperit că broaştele acestea pot fi omorâte şi mâncate de ?furnicile de carne?


Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close