Antena 3 CNN Externe Revista presei. Trupele SUA din Afganistan tranzitează România, din cauza violenţelor din Kîrgîzstan. 45.000 de refugiaţi kîrgîzi în Uzbekistan

Revista presei. Trupele SUA din Afganistan tranzitează România, din cauza violenţelor din Kîrgîzstan. 45.000 de refugiaţi kîrgîzi în Uzbekistan

Revista presei. Trupele SUA din Afganistan tranzitează România, din cauza violenţelor din Kîrgîzstan. 45.000 de refugiaţi kîrgîzi în Uzbekistan
15 Iun 2010   •   04:44


Trupele SUA din Afganistan tranzitează România, din cauza violenţelor din Kîrgîzstan

Avioanele americane care transportă trupe din Afganistan folosesc ca punct de escală un aeroport din Bucureşti, din cauza situaţiei instabile din Kîrgîzstan, scrie The Guardian.
Statele Unite folosesc de obicei o bază situată în apropiere de Bişkek, capitala Kîrgîzstanului, pentru transferul trupelor spre Afganistan şi rotaţia acestora.
Însă, potrivit The Guardian, Statele Unite sunt îngrijorate din ce în ce mai mult de situaţia instabilă din Kîrgîzstan, iar în contextul violenţelor trupele sunt transferate printr-un punct de tranzit din Bucureşti.
 

45.000 de refugiaţi kîrgîzi în Uzbekistan

Autorităţile din Uzbekistan au înregistrat oficial 45.000 de refugiaţi din Kîrgîzstan, arăta un vicepremier uzbek.
Guvernul kîrgîz anunţa, luni, că 124 persoane au murit în ciocnirile dintre kîrgîzi şi uzbeci ce au început joi. Unele rapoarte estimează că numărul este mult mai mare şi se apreciază  că circa 100.000 de etnic uzbeci şi-au părăsit casele din Kîrgîzstan, arată RIA Novosti.
"Vom înceta să mai primim refugiaţi din Kîrgîzstan pentru că nu îi putem găzdui şi nu avem capacităţile pentru a-i primi", a declarat vicepremierul uzbek Abdullah Aripov.
"Până acum am înregistrat 45.000 de refugiaţi?, sublinia acesta menţionând că au fost număraţi doar adulţii. În plus se estimează că 40 procente dintre refugiaţi sunt minori. ?Ar putea veni alţii la alte posturi de frontieră. Avem nevoie de ajutorul unor organizaţii internaţionale", a precizat Aripov în cursul unei vizite în tabăra Iorkichlok, în apropierea frontierei cu Kîrgîzstanul.

 

Medicul lui Michael Jackson poate continua să practice în California

 

Doctorul Conrad Murray, inculpat de omucidere involuntară pentru moartea lui Michael Jackson, va putea continua să exercite medicina în California după ce luni un judecător din Los Angeles a respins o cerere pentru a-i fi retrasă autorizaţia de a exercita.
Ordinul medicilor din California a cerut ca dreptul de a exercita pentru fostul medic personal al lui Michael Jackson să îi fie suspendat în aşteptarea rezultatelor procesului său. Judecătorul curţii superioare din Los Angeles, Michael Pastor, a estimat totuşi că el nu dispune de autoritatea care să îi permită să ia o asemenea decizie şi a reamintit că Dr Murray şi-a văzut deja dreptul de a exercita restrâns print-o precedentă decizie a justiţiei, explică CNN.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close