Antena 3 CNN Externe Român bătut cu bastonul de un polițist italian. Carabinierul este cercetat disciplinar

Român bătut cu bastonul de un polițist italian. Carabinierul este cercetat disciplinar

Un polițist italian este cercetat disciplinar, după ce, în timpul unei arestări, a lovit cu bastonul un tânăr român de 25 de ani.

Român bătut cu bastonul de un polițist italian. Carabinierul este cercetat disciplinar
Sursa foto: Youtube
de Alexandra Cojoianu    |    28 Noi 2022   •   14:12

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în centrul istoric al orașului Rieti, unde carabinierii fuseseră chemați să intervină pentru a opri un român de 25 de ani, beat, care a avariat mașinile parcate şi a hărţuit o femeie.

Polițiștii au dat de urma românului în apropierea unui bar, iar imaginile filmate de martori îl arată pe tânăr pe stradă, în timp ce se dezbracă de cămașă și fuge de carabinieri. Plin de sânge și vizibil amețit, tânărul se prăbușește la pământ, moment în care unul dintre cei doi agenți fuge spre el, apoi începe să-l lovească cu bastonul.

Românul nu și-a încheiat noaptea de violențe aici, urmând să atace carabinierii în secţia de poliţie, potrivit LiveSicilia.it.

În total, aproximativ zece apeluri au fost primite de poliție din cauza haosului creat de tânăr.

âReprezentanții Poliției din Rieti au anunțat că agentul filmat în timp ce-l lovea cu bastonul pe românul de 25 de ani este cercetat disciplinar. 

"În jurul miezului nopții, în centrul istoric al orașului Rieti a intervenit un echipaj de poliție, în urma a numeroase apeluri la 112 care semnalau un tânăr, în evidentă stare de ebrietate, care avaria mașini în apropierea gării.

Persoana s-a mutat apoi în Piazza Oberdan, continuând să strice tomberoane și alte bunuri, până când a fost interceptată de agenți în imediata apropiere a unui bar. Individul și-a scos cămașa, apoi a fugit și s-a prăbușit la pământ în timp ce încerca să se sustragă de la identificare.

Ofițerii – dintre care unul a folosit blackjack – au ajuns la el și l-au imobilizat, pentru a-l însoți apoi la secția de poliție. După ce, inițial, s-a liniştit, bărbatul s-a înfuriat din nou, atacându-i pe cei doi poliţişti, care, în timpul încăierarii, au suferit vătămări corporale.

Tânărul, cetăţean român în vârstă de 25 de ani, a fost arestat (...) Referitor la imaginile care arată momentul reținerii, deși este evident că subiectul se află în stare de ebrietate, unul dintre agenți folosește bastonul din dotare; pentru acest comportament a fost deja declanșată o anchetă disciplinară împotriva sa și a fost sesizată autoritatea judiciară", explică polițiștii într-un cumunicat.

Între timp, pentru românul de 25 de ani a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, în așteptarea desfășurării procesului penal împotriva sa.

×
Subiecte în articol: Italia Rieti
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close