Antena 3 CNN Externe Român condamnat la închisoare pentru furt de porumbei, în Belgia. Pagubă de 600.000 de euro

Român condamnat la închisoare pentru furt de porumbei, în Belgia. Pagubă de 600.000 de euro

Un bărbat din Suceava a fost condamnat la închisoare, în Belgia, după ce a furat 55 de porumbei. Valoarea păsărilor se ridică la 600.000 de euro.

Român condamnat la închisoare pentru furt de porumbei, în Belgia. Pagubă de 600.000 de euro
Sursa foto: Pexels.com
de Cerasela Stafie    |    19 Oct 2021   •   08:46

Individul are 49 de ani și este din Rădăuți. Acesta a ajuns pe mâna polițiștilor români, după ce autoritățile din Belgia au emis un mandat european de arestare, prin care se cere extrădarea sa.

Faptele s-au petrecut în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2016. Românul, alături de un complice tot din țara noastră, a intrat în gospodăria unui columbofil din Ranst, scrie Monitorul de Suceava.

Cei doi au furat 55 de porumbei de cursă, o bicicletă și coșuri de transport. Valoarea estimată a bunurilor se ridică la 600.000 de euro.

În medie, prețul unei păsări ajunge la 10.000 de euro, dar crescătorul respectiv avea exemplare care ajungeau și la 30.000, între care și trei campioni, Iron Lady Ellie, Lily și Petra.

Înaripatele nu au mai fost găsite niciodată. Prima condamnare a suceveanului a fost emisă în 2020 de Curtea de Apel din Anvers.

Dosarul a fost trimis Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, cerându-se arestarea preventivă a acestuia și, ulterior, extrădarea. Procurorii români au decis, însă, ca acuzatul să fie plasat sub control judiciar.

Astfel, omul, după 24 de ore de arest preventiv, a fost pus în libertate. Acesta nu are voie să părăsească municipiul Rădăuți. Cel mai probabil, judecătorii așteaptă documente judiciare de la autoritățile belgiene, înainte să pună în aplicare respectiva extrădare.

 


 

×
Subiecte în articol: porumbei furt Belgia roman arestat
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close