Antena 3 CNN Externe "Oamenii din jurul nostru ne-au încurajat" | Povestea unei familii de români care şi-a deschis un magazin în Franţa. Cârnaţii, varza murată şi palincă sunt în topul vânzărilor

"Oamenii din jurul nostru ne-au încurajat" | Povestea unei familii de români care şi-a deschis un magazin în Franţa. Cârnaţii, varza murată şi palincă sunt în topul vânzărilor

Doi soți români, stabiliți în Franța, şi-au deschis un magazin românesc numit "Chez trois frères" (La trei fraţi), în centrul comunei Pamproux.

"Oamenii din jurul nostru ne-au încurajat" | Povestea unei familii de români care şi-a deschis un magazin în Franţa. Cârnaţii, varza murată şi palincă sunt în topul vânzărilor
Sursa foto: Facebook | Magazin Romanesc Pamproux - Chez trois frères
de Ştefan Petrică    |    05 Apr 2023   •   15:51

Potrivit presei locale, de când a fost deschis acest magazin, la jumătatea lunii februarie, centrul comunei a prins viaţă.

Cătălina și Ștefan Sburlan sunt în Franţa încă din 2018. Cei doi au venit împreună cu copilul lor.

"Am venit în Franța și în Deux-Sèvres cu copilul nostru de șapte luni, pentru că părinții și socrii mei locuiau în Saint-Maixent.

Iubeam deja țara și limba, a fost o oportunitate care mi-a zâmbit. Mă adaptez foarte repede la noutate și îmi place să comunic”, a declarat românca.

Citeşte şi: Românii din Zanzibar | Cum au cucerit investitorii o destinaţie de vacanţă ajunsă în top 

"Începutul a fost dificil, dar oamenii din jurul nostru m-au încurajat să merg înainte și să îmi depășesc limitele. Așa am început afacerea noastră”, a mai spus Cătălina.

Înainte ca cei doi să deschidă afacerea, au studiat piaţa locală. Astfel, a aflat că în zonă traăiesc aproximativ 500 de români. 

"Bona copilului nostru era în Pamproux. Mi s-a părut o comună frumoasă și liniștită. Am găsit o casă aici în urmă cu trei ani.

Avem trei copii, unul în vârstă de cinci ani, altul de doi ani și jumătate și cel mic de un an și două luni. Ultimii doi s-au născut aici. Școala este foarte aproape, este convenabil!”, a mărturisit ea.

Românii pot găsi la magazinul celor doi soți români: cozonac, brioșe, varză murată, cârnați uscați, palincă și țuică de prune. Adresa este: 10 Place du President-Mendes-France, Pamproux.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close