Antena 3 CNN Externe România este în clasamentul ţărilor europene cu cel mai ridicat TVA. Ungaria are o taxă de 25% (VIDEO)

România este în clasamentul ţărilor europene cu cel mai ridicat TVA. Ungaria are o taxă de 25% (VIDEO)

România este în clasamentul ţărilor europene cu cel mai ridicat TVA. Ungaria are o taxă de 25% (VIDEO)
26 Iun 2010   •   19:55



România este în clasamentul ţărilor europene cu cel mai ridicat TVA. Deasupra noastră e doar Ungaria, care are acum 25%, dar practică o taxă diferenţiată. În schimb, Guvernul de la Budapesta a redus cota de impozitare şi contribuţiile sociale, pentru ca populaţia să poată face faţă austerităţii.

După majorarea TVA-ului de la 19 la 24%, România se alătură ţărilor europene cu cea mai ridicată taxă. Deşi Grecia se află într-o situaţie mult mai gravă decât a noastră, Guvernul de la Atena a decis să crească TVA-ul cu patru procente şi gradual. Grecii au majorat iniţial TVA ul de la 19 la 21%, în martie, şi apoi de la 21 la 23%, în mai.

Ungaria a fost singura ţară europeană care a mărit TVA ul cu 5%, la fel ca România. În cadrul măsurilor de austeritate, Guvernul de la Budapesta a decis să crească TVA ul de la 20 la 25%.

Alte ţări care au decis creşterea taxei au fost Spania şi Marea Britanie. Însă, chiar şi mărită, taxa pe valoare adăugată a spaniolilor şi britanicilor este mult mai mică decât a noastră. Spania a anunţat că va majora TVA ul de la 16% la 18%, în timp ce Marea Britanie va avea un TVA de 20%.

Şi Letonia a decis să mărească TVA-ul, pe lângă alte măsuri de austritate, de la 18 la 21%.

Au fost şi ţări care au crescut TVA-ul cu numai un procent - Lituania şi Portugalia.

După decizia Guvernului Boc, singurele state din Uniunea Europeană care au TVA mai mare decât România sunt Suedia, Danemarca şi Ungaria.



Antena 3

×
Subiecte în articol: TVA tari Spania Lituania Ungaria guvern
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close