Antena 3 CNN Externe România, inclusă în Acordul de Parteneriat şi Cooperare UE - Rusia

România, inclusă în Acordul de Parteneriat şi Cooperare UE - Rusia

România, inclusă în Acordul de Parteneriat şi Cooperare UE - Rusia
31 Mar 2008   •   20:56

România şi Bulgaria au fost incluse în Acordul de Parteneriat şi Cooperare Uniunea Europeană - Rusia. Potrivit unui comunicat emis luni de oficialii de la Kremlin, preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat deja un decret în acest sens. Decretul promulgat de preşedintele Rusiei ţine cont de faptul că România şi Bulgaria au devenit membre UE în 2007, permiţând ratificarea de către acestea a Protocolului Acordului de Parteneriat şi Cooperare între Rusia şi UE.

Acordul a intrat în vigoare la 1 decembrie 1997, iniţial pentru o perioadă de zece ani, cu posibilitatea extinderii anuale după 2007 şi fixează cadrul legal al relaţiilor bilaterale dintre Moscova şi Bruxelles, stabilind obiectivele comune, activităţile şi dialogul în diverse domenii.

În aprilie 2004, Rusia şi UE au fost de acord cu extinderea Acordului la cele zece ţări care au devenit membre UE la 1 mai 2004 - R.Cipru, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Potrivit presei de la Moscova, miza lui Vladimir Putin la reuniunea de la Bucureşti, este stabilirea unui acord politic de cooperare Rusia-NATO.

Antena3.ro

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close