Antena 3 Externe Rusia a început să îşi retragă trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina

Rusia a început să îşi retragă trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina

31 Mar 2014   •   14:22
Rusia a început să îşi retragă trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina
Sursa foto: Foto: Agerpres

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării a anunţat că Rusia îşi "retrage progesiv" trupele mobilizate la frontiera cu Ucraina.

"Forţele ruse se retrag progresiv de la frontieră", a declarat purtătorul de cuvânt Oleksei Dmitraşkivski, citat de AFP.

"Probabil are legătură cu nevoia de a asigura o înlocuire. Cealaltă ipoteză este că ar avea legătură cu negocierile dintre Rusia şi Statele Unite" de duminică seara de la Paris, a precizat purtătorul de cuvânt.

Preşedintele Consiliului de securitate naţională ucrainean, Andrei Parubi, a afirmat joi că Moscova a comasat 100.000 de militari de-a lungul frontierei cu Ucraina.

Oficialii americani au vorbit de prezenţa a 20.000 de militari şi fac din retragerea forţelor o condiţie prealabilă la orice ieşire din criză.

Autorităţile din Rusia au negat că au comasat trupe la frontieră, explicând că recentele inspecţii internaţionale nu au decelat nicio activitate militară neobişnuită şi acuzând occidentalii de rea credinţă.

Băsescu: Salut începerea dezangajării forţelor militare ale Rusiei de la frontiera cu Ucraina

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close