Antena 3 CNN Externe Rusia susține că a ucis 21 de ”mercenari” români care luptau alături de soldaţii ucraineni. Lista publicată de Ministerul rus al Apărării

Rusia susține că a ucis 21 de ”mercenari” români care luptau alături de soldaţii ucraineni. Lista publicată de Ministerul rus al Apărării

Ministerul rus al Apărării a transmis într-un raport că forţele ruse au ucis 21 de "mercenari români" care luptau alături de soldaţii ucraineni. Ministerul susţine că numărul soldaţilor străini este cu mult mai mic decât au declarat autorităţile ucrainene.

Rusia susține că a ucis 21 de ”mercenari” români care luptau alături de soldaţii ucraineni. Lista publicată de Ministerul rus al Apărării
Sursa foto: Gettyimages | Denis Davydov / EyeEm
de Alexandra Ionescu    |    12 Iul 2022   •   20:25

Ucraina afirmă că peste 20.000 de soldaţi străini s-ar fi alăturat trupelor ucrainene împotriva armatei ruse. Ministerul rus al Apărării susţine în raport că numărul ar fi de doar 2.741 şi că este în continuă scădere.

"În ultimele trei săptămâni, numărul mercenarilor aflaţi în Ucraina a scăzut de la 3.221 la 2.741, ca urmare a acţiunilor ofensive ale unităţilor forţelor armate ruse şi ale miliţiilor populare din republicile Lugansk şi Doneţk" se arată în raport.

Printre soldaţii străini s-ar afla şi cetăţeni români, iar autorităţile din Rusia susţin că au ucis 21 în ultimele trei săptămâni.

"Polonia este din nou în fruntea listei în ceea ce priveşte viteza şi numărul de luptători ucişi în această perioadă, cu 166 de luptători polonezi ucişi. Dintre reprezentanţii georgieni, 50 de soldaţi au fost ucişi, iar Marea Britanie a pierdut alţi 23 de mercenari în Ucraina.

De asemenea, 21 de luptători români şi 15 canadieni au fost ucişi în trei săptămâni", transmite Ministerul rus al Apărării.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina razboi mercenari
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close