Antena 3 CNN Externe Rusia, acuzată că se ”răzbună” pe convoaiele umanitare ale ONU

Rusia, acuzată că se ”răzbună” pe convoaiele umanitare ale ONU

Rusia, acuzată că se ”răzbună” pe convoaiele umanitare ale ONU
22 Sep 2016   •   13:51

Rusia a fost implicată direct în bombardarea convoiului umanitar al ONU, la periferia orașului sirian Alep, într-un atac „de răzbunare” declanșat, luni, ca răspuns la raidul accidental al coaliției internaționale, din weekend, asupra trupelor guvernamentale, scrie publicația „The Telegraph”, potrivit Jurnalului Național.

Martori oculari susțin că au văzut o serie de avioane de recunoaștere rusești ce survolau zona, chiar înainte de raidul aerian asupra convoiului ONU, din care erau descărcate ajutoare umanitare. Atacul intenționat al rușilor s-a soldat cu moartea a 20 de civili și a unui membru al Semilunii Roșii siriene, precum și cu distrugerea a 18 camioane ONU, încărcate cu ajutoare vitale pentru rebelii asediați în Alep. „Toate dovezile sugerează că rușii au fost implicați în bombardarea convoiului, într-un gest de răzbunare față de raidurile coaliției, din weekend, în care au fost uciși 60 de militari sirieni”, au declarat oficialități occidentale citate de „The Telegraph”.

Rachetele și avioanele utilizate în atac au fost identice cu cele folosite de ruși pentru a bombarda pozițiile rebelilor, au adăugat aceleași surse. Concomitent, sub acoperirea anonimatului, oficialități americane au declarat pentru BBC că două avioane de luptă rusești SU-24 survolau zona chiar în momentul declanșării atacului. De altfel, și Casa Albă a acuzat oficial Moscova că este ”responsabilă” pentru bombardamentul de luni.

×
Subiecte în articol: Siria Rusia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close