Antena 3 CNN Externe Rusia afirmă că sectorul său informațional este lovit de atacuri cibernetice: ”Situația este dificilă”

Rusia afirmă că sectorul său informațional este lovit de atacuri cibernetice: ”Situația este dificilă”

Atacurile cibernetice asupra resurselor informaționale rusești continuă și devin din ce în ce mai diverse, a declarat marți șeful Rostelecom Mikhail Oseevsky. El a precizat că situația nu este deloc ușoară.

Rusia afirmă că sectorul său informațional este lovit de atacuri cibernetice: ”Situația este dificilă”
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    22 Mar 2022   •   15:04

Șeful Rostelecom a vorbit la o ședință extinsă a Comitetului Dumei de Stat pentru Politica Informațională, Tehnologii Informaționale și Comunicații. Duma de Stat este camera inferioară a parlamentului rus.

”Atacurile cibernetice fără precedent continuă, devenind mai sofisticate. <…>. Vedem că vectorii de atac se schimbă constant, sunt folosite noi resurse, ne confruntăm cu noi provocări”, a spus acesta, potrivit agenției de presă rusă de stat TASS.

Oseevsky a adăugat că au fost dezvăluite oferte, în browserul Tor, pentru a cumpăra informații de la angajații marilor companii rusești pentru bitcoin. Șeful Rostelecom a subliniat că abonații și utilizatorii de internet ruși nu au de ce să se teamă.

"Situația este dificilă, dar gestionabilă. Înțelegem riscurile și cum pot fi compensate", a spus Oseevsky.

Până la momentul redactării acestei știri nu au apărut informații cu privire la persoanele care ar fi responsabile. Hackerii de la Annonymous au declarat ”război cibernetic” Moscovei, după ce Putin a ordonat invazia Ucrainei și și-au asumat responsabilitatea pentru mai multe asemenea atacuri.

×
Subiecte în articol: Rusia informational atac cibernetic
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close