Antena 3 CNN Externe Rusia autorizează ”Sputnik Light”: ”Vaccinul rezolvă provocarea imunizării grupurilor mari într-un timp scurt”

Rusia autorizează ”Sputnik Light”: ”Vaccinul rezolvă provocarea imunizării grupurilor mari într-un timp scurt”

Rusia a autorizat utilizarea „Sputnik Light”, un vaccin împotriva coronavirusului într-o singură doză, o acțiune menită să stimuleze aprovizionarea cu vaccin în țările cu rate crescute de infecție.

Rusia autorizează ”Sputnik Light”: ”Vaccinul rezolvă provocarea imunizării grupurilor mari într-un timp scurt”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    07 Mai 2021   •   08:24

Fondul Rus de Investiții Directe (RDIF) a declarat că Sputnik Light, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova, are o rată de eficacitate de 79,4% și ar costa mai puțin de 10 dolari pe doză.

Mai mult decât atât, RDIF a declarat că varianta Light, derivată din vaccinul Sputnik V, cu două doze, este compatibilă cu cerințele standard de stocare și logistică și că va permite imunizarea unui număr mai mare de oameni într-un interval de timp mai scurt, menționând că poate fi expediat rapid în țările cu focare active. 

RDIF a declarat că în Rusia, Emiratele Arabe Unite și Ghana, printre alte țări, se desfășoară studii de fază III, care implică 7.000 de persoane. Rezultatele intermediare erau așteptate la sfârșitul acestei luni.

Rezultatele studiilor din faza I și faza II ale vaccinului Sputnik Light au stabilit că este sigur pentru toți subiecții și că nu au fost înregistrate efecte adverse grave.

„Vaccinul cu doză unică rezolvă provocarea imunizării grupurilor mari într-un timp mai scurt, ceea ce este deosebit de important în timpul fazei acute de răspândire a coronavirusului, ajungând mai repede la imunitatea de turmă”, a declarat Kirill Dmitriev, CEO al RDIF, într-un comunicat.

Acesta a mai spus că, deși Sputnik Light va avea „un preț accesibil” de sub 10 dolari, vaccinul cu două doze Sputnik V „rămâne principalul vaccin în Rusia”.

„Vaccinul Sputnik Light va fi exportat către partenerii noștri internaționali pentru a contribui la creșterea ratei vaccinărilor în mai multe țări în lupta cu pandemia și cu noile tulpini de coronavirus”, a adăugat el, potrivit cnbc.com.

RDIF a declarat că peste 20 de milioane de oameni din întreaga lume au primit prima doză de vaccin Sputnik V.

×
Subiecte în articol: Rusia sputnik light
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close