Antena 3 CNN Externe Rusia avertizează Statele Unite, după ce peste 60 de militari sirieni au fost ucişi de avioane americane

Rusia avertizează Statele Unite, după ce peste 60 de militari sirieni au fost ucişi de avioane americane

Rusia avertizează Statele Unite, după ce peste 60 de militari sirieni au fost ucişi de avioane americane
Sursa foto: Foto: Agerpres/ Xinhua
de S.T.    |    18 Sep 2016   •   15:46

Rusia a criticat dur Statele Unite, duminică, după ce avioane ale coaliţiei internaţionale coordonate de Washington au bombardat din greşeală poziţii ale armatei siriene, incident soldat cu moartea a zeci de militari, Moscova ameninţând cu anularea armistiţiului din Siria.

Statele Unite au exprimat "regret" pentru un incident care a vizat neintenţionat armata siriană. Organizaţia Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că 90 de militari sirieni au fost ucişi în raiduri aeriene efectuate în zona Deir al-Zor.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că cel puţin 60 de militari sirieni au fost ucişi de avioane americane F-16 şi A-10 care decolaseră din Irak.

„Acţiunile piloţilor coaliţiei - sperăm că nu au fost ordonate direct de la Washington - sunt la limita dintre neglijenţă criminală şi colaborare cu militanţii reţelei teroriste Stat Islamic”, a reacţionat Ministerul rus de Externe, conform site-ului agenţiei Reuters.

„Îndemnăm cu forţă Washingtonul să exercite presiuni asupra grupurilor insurgente pe care le controlează pentru a implementa necondiţionat acordul de încetare a focului. În caz contrar, aplicarea întregului acord semnat între SUA şi Rusia la Geneva ar putea fi în pericol”, atrage atenţia Moscova.

×
Subiecte în articol: Rusia Siria bombardament armata siriana
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close