Antena 3 CNN Externe SUA confirmă că Rusia a bombardat un spital în Siria

SUA confirmă că Rusia a bombardat un spital în Siria

SUA confirmă că Rusia a bombardat un spital în Siria
29 Oct 2015   •   23:40

Statele Unite au confirmat joi că raidurile recente ale aviației ruse în Siria au provocat "daune colaterale" lovind un spital, așa cum au afirmat mai multe ONG-uri în ciuda dezmințirilor Moscovei, relatează Agerpres.

"Avem informații operaționale... care ne fac să credem că aviația militară rusă a lovit un spital", a răspuns purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat John Kirby, întrebat de jurnaliști asupra unor eventuale "dovezi" în posesia guvernului american în legătură cu bombardamentele Rusiei asupra infrastructurilor medicale în Siria.

Joia trecută, diplomația rusă a negat ferm o informație a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) cu sediul la Londra, potrivit căreia un raid aerian al Moscovei a lovit un spital de campanie în provincia Idleb din nord-vestul Siriei și a făcut 13 morți.

În aceeași zi a săptămânii trecute, o altă asociație, Societatea medicală siriano-americană (SAMS), care lucrează în Siria, a acuzat aviația rusă că a efectuat nouă raiduri împotriva a cinci spitale și centre de îngrijire în regiunile controlate de rebelii sirieni, ucigând civili și personal medical, amintește France Presse.

"Avem alte informații operaționale care ne conduc să credem că țintele Rusiei nu numai că nu vizează Statul Islamic, dar provoacă daune colaterale și victime în rândul civililor, inclusiv (asupra) infrastructurii civile", a insistat Kirby.

Purtătorul de cuvânt american nu a fost mai precis și nu a dorit să spună dacă informațiile de care dispune guvernul său au fost transmise de partea rusă.

×
Subiecte în articol: SUA Rusia Siria
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close