Antena 3 CNN Externe Rusia cere Occidentului să pună capăt isteriei create în jurul Ucrainei

Rusia cere Occidentului să pună capăt isteriei create în jurul Ucrainei

Rusia cere Occidentului să nu mai provoace isterie în jurul Ucrainei. Acest lucru afectează securitatea europeană și reglementarea pașnică din Donbass.

Rusia cere Occidentului să pună capăt isteriei create în jurul Ucrainei
Sursa foto: Twitter/ Tony Norfield
de Cerasela Stafie    |    16 Feb 2022   •   18:52

Înarmarea Kievului afectează negativ atât soluționarea conflictului din Donbass, cât și situația generală a securității și stabilității în Europa, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă de miercuri.

”Îndemnăm țările occidentale să nu mai provoace isterie anti-rusă, care, de fapt, este deja și anti-ucraineană, le îndemnăm să nu mai pompeze Kievul cu arme. Aceste acțiuni afectează negativ atât soluționarea conflictului din Donbass, cât și situația generală a securității și stabilității în Europa”, a spus diplomatul, potrivit TASS.

Zakharova a subliniat că isteria alimentată de Occident pune o presiune psihologică și morală serioasă asupra populației ucrainene. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a subliniat că ”starea oamenilor, moralul lor este important, deoarece, din păcate, orice mișcare bruscă, inclusiv de-a lungul liniei de contact, orice împușcătură, orice provocare, poate duce în cele din urmă la unele consecințe fatale”.

În acest sens, Zakharova a atras atenția asupra unui apel al președintelui Vladimir Zelensky către cetățenii ucraineni. "El a spus clar că Ucraina este intimidată de un război major, nu de noi - aș dori să atrag atenția asupra acestui lucru”.

”Nu avem astfel de planuri. Facem exerciții”, a punctat diplomatul.

În ultimele luni, Occidentul a transmis constant că ar putea avea loc o invazie a Ucrainei de către Rusia, care a strâns peste 130.000 de soldați la graniță. Partea rusă a respins în mod constant aceste acuzații.

 

×
Subiecte în articol: occident isterie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close