Antena 3 CNN Externe Rusia. Criminalul şahist, găsit vinovat de 48 de crime

Rusia. Criminalul şahist, găsit vinovat de 48 de crime

Rusia. Criminalul şahist, găsit vinovat de 48 de crime
24 Oct 2007   •   16:29

Ucigaşul în serie din Moscova, supranumit ?Criminalul şahist?, a fost găsit vinovat, miercuri, pentru 48 de crime şi trei tentative de omor de un tribunal din capitala rusă. Aleksandr Piciuşkin, în vârstă de 33 de ani, arestat la 16 iunie 2006, voia ca numărul crimelor sale să corespundă cu cel al pătrăţelelor de pe tabla de şah, 64. Supranumit la început de presa rusă ?maniacul din Biţevski?, numele unei păduri din suburbiile Moscovei unde au fost găsite cadavrele victimelor, Piciuşkin riscă închisoarea pe viaţă.

Majoritatea victimelor găsite în pădurea Biţevski au murit în urma unor lovituri la cap, criminalul folosind un ciocan, iar altele au fost strangulate. Câţiva dintre cei omorâţi fuseseră aruncaţi în canale sau aruncaţi de la etaj.

Judecătorul a citit verdictul timp de o oră, iar Piciuşkin a asistat impasibil la şedinţă, dintr-o cuşcă din geam securizat. Judecătorul însărcinat cu acest caz, Vladimir Usov, va indica în cursul zilei când pedeapsa va fi decisă şi făcută publică.

Piciuşkin pretinde că a comis 63 de crime, cu una mai puţin decât era necesar pentru a umple pătratele unei table de şah, dar procurorii nu au reuşit să adune dovezi decât pentru 48 dintre crimele comise.

?Criminalul şahist? a declarat că îşi cunoştea victimele, ale căror spirite dorea să le colecţioneze, şi că nu a avut vreun sentiment de vinovăţie când le-a omorât.
Sursa foto: Sky News

Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close