Antena 3 CNN Externe Rusia îşi menţine baza militară din portul sirian Tartus

Rusia îşi menţine baza militară din portul sirian Tartus

Rusia îşi menţine baza militară din portul sirian Tartus
Sursa foto: Foto: EPA
26 Iul 2012   •   14:54

Rusia îşi păstrează baza navală militară din portul sirian Tartus, în ciuda escaladării violenţelor din această ţară, a declarat Vice-Amiralul Viktor Chirkov, şeful marinei militare ruse.

"Flota rusă va continua să folosească facilităţile portului Tartus. Avem nevoie să menţinem întreţinerea şi suportul tehnic pentru navele noastre care participă la misiuni împotriva piraţilor din Golful Aden" a mai spus Chirkov.
Tot el a mai adăugat că zona mediteraneană rămâne un punct strategic pentru interesele Rusiei, relatează RIA Novosti.
Aici se desfăşoară în prezent exerciţii de manevră ale marinei ruse, dar navele participante nu vor ancora în portul Tartus.

La sfârşitul lunii trecute, oficialii de la Moscova au respins acuzaţiile lansate de media occidentală conform cărora navele ruseşti ar transporta armament şi muniţie pentru forţele proguvernamentale din Siria.

Baza navală de la Tartus a fost deschisă în urma unui acord dintre Uniunea Sovietică şi Siria, din 1971, în perioada Războiului Rece. Rusia a păstrat legături strânse de apărare cu administraţia de la Damasc şi continuă să fie principalul furnizor de armament al ţării arabe.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close