Antena 3 CNN Externe Rusia vrea negocierea rapidă a problemelor de securitate și o nouă discuție Putin - Biden

Rusia vrea negocierea rapidă a problemelor de securitate și o nouă discuție Putin - Biden

Rusia a transmis că este pregătită să trimită un negociator guvernamental „în orice moment” pentru a începe discuțiile cu Statele Unite ale Americii cu privire la garanțiile de securitate pe care le caută pentru a dezamorsa criza din Ucraina.

Rusia vrea negocierea rapidă a problemelor de securitate și o nouă discuție Putin - Biden
Sursa foto: Twitter/ Turkey-Axis
de Cerasela Stafie    |    16 Dec 2021   •   17:48

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că adjunctul ministrului de externe, negociatorul Serghei Riabkov, este gata să se deplazese oricând în orice țară neutră”, pentru a începe discuțiile cu SUA.

Totodată, reprezentatul de la Kremlin a mai spus că președinții Vladimir Putin și Joe Biden, care au susținut un apel video de două ore pe 7 decembrie, ar putea vorbi din nou înainte de Anul Nou, deși nu s-a stabilit nimic oficial, scrie Reuters.

Prima discuție nu a dus nici ea la vreun acord. SUA și Ucraina acuză Rusia că a comasat în jur de 90.000 de soldați la graniță, pregătindu-se pentru un atac. Moscova afirmă că intențiile sale sunt pur defensive.

Peskov a fost întrebat și de o eventuală discuție între Vladimir Putin și președintele ucrainian Volodymyr Zelenskiy. El a amintit că poziția Kremlinului cu privire la agenda unei eventuale astfel de conversații este neclară. 

Purtătorul de cuvânt a mai transmis că propunerile de securitate ale Rusiei, care au fost înmânate miercuri adjunctului secretarului de stat al SUA Karen Donfried, constau în două proiecte de documente, pe care le-a descris drept un tratat și un acord. Conținutul acestora nu a fost dezvăluit.

×
Subiecte în articol: invazie discutii
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close