Antena 3 CNN Externe Rusia nu îşi retrage baza militară din Siria. Circa 25.000 de oameni au murit de la începutul revoltei

Rusia nu îşi retrage baza militară din Siria. Circa 25.000 de oameni au murit de la începutul revoltei

Rusia nu îşi retrage baza militară din Siria. Circa 25.000 de oameni au murit de la începutul revoltei
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    29 Aug 2012   •   08:47

Rusia nu intenţionează să-şi retragă consilierii militari din Siria şi îşi va continua activităţile în această ţară, în ciuda violenţelor, a anunţat marţi şeful statului major al armatei ruse, Nikolai Makarov.

"Toate planurile noastre se desfăşoară aşa cum este prevăzut şi nimeni nu a plecat", a adăugat Makarov, potrivit AFP.

Recent, presa rusă a scris despre o reducere semnfificativă a prezenţei militare ruse în portul Tartus din Siria, singura bază navală rusă la Mediterană. Informaţia nu a fost însă confirmată.

Moscova deţine acolo o bază relativ modestă, cu puţin personal şi un port prea mic pentru a adăposti nave de mari dimensiuni. Armata rusă preferă să îl numească "punct de alimentare şi asistenţă tehnică".

Rusia, parteneră de lungă durată a regimului sirian căruia îi livrează arme în pofida criticilor occidentale, a blocat de trei ori alături de China rezoluţiile occidentale din cadrul ONU cu privire la presiuni prin intermediul ameninţărilor cu sancţiuni asupra regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

De la începutul revoltei din Siria, în martie 2011, violenţele s-au soldat cu peste 25.000 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ al Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).




×
Subiecte în articol: Siria Rusia retragere morti
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close