Antena 3 CNN Externe Rusia pregăteşte o lege care interzice propaganda homosexuală

Rusia pregăteşte o lege care interzice propaganda homosexuală

Rusia pregăteşte o lege care interzice propaganda homosexuală
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    25 Ian 2013   •   13:14

Parlamentul Rusiei iniţiază vineri un proiect de lege care interzice „propaganda homosexuală” în rândul minorilor, care ar putea duce la mendarea homosexualilor care demonstrează sau se sărută în public, informează AFP.

Controversata măsură se bazează pe o lege adoptată anul trecut în Sankt-Petersburg, oraşul natal al preşedintelui Vladimir Putin, dar şi în alte regiuni ale ţării

Activiştii pentru drepturile homosexualilor au primit o grea lovitură atunci când partidul de guvernământ, Rusia Unită, a înaintat un proiect pentru o lege federală Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus.

Legea ar urma să interzică „propaganda comportamentului homosexual în rândul minorilor”, iar activiştii se tem că această formulare vagă ar putea duce la amendarea homosexualilor care demonstrează sau care doar se ţin de mână în public.

Potrivit proiectului de lege, încălcarea prevederilor sale ar putea fi amendată cu sume cuprinse între 5.000 şi 500.000 de ruble (165 - 16.500 de dolari)

Activiştii pentru drepturile omului au promis să lupte împotriva legii şi sunt aşteptate proteste în faţa parlamentului, în timpul dezbaterilor.

În Moscova şi alte mari oraşe ale Rusiei, homosexualitatea nu este deloc privită cu ochi buni, iar în capitală orice paradă a homosexualilor este interzisă.



×
Subiecte în articol: Rusia protest proiect de lege
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close