Antena 3 CNN Externe Rusia s-a răzgândit: a transmis că nu vede progrese în negocierile cu Kievul

Rusia s-a răzgândit: a transmis că nu vede progrese în negocierile cu Kievul

Moscova s-a răzgândit și a transmis că nu poate afirma nimic promițător despre negocierile cu Kievul. Mai este un drum foarte lung de parcurs, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Anterior, marți, oficialii ruși au transmis că discuțiile au fost constructive și au anunțat că vor reduce atacurile din zona capitalei ucrainene.

Rusia s-a răzgândit: a transmis că nu vede progrese în negocierile cu Kievul
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    30 Mar 2022   •   16:57

Kremlinul nu vede progrese în negocierile cu Kievul. Singurul lucrul pozitiv este că partea ucraineană a început să formuleze și să-și pună propunerile pe hârtie, a transmis purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS.

”În primul rând, colegul meu (n.r. -negociatorul șef al Rusiei, consilierul prezidențial Vladimir) Medinsky va detalia mai departe, astăzi o va face. În al doilea rând, lucrul pozitiv este că cel puțin partea ucraineană a început să formuleze și să-și pună propunerile pe hârtie. Acesta este un factor pozitiv", a spus Peskov.

”Să spunem că nu putem spune nimic promițător sau vreo reușită încă, mai este un drum foarte, foarte lung de parcurs”, a subliniat acesta.

Concentrându-se pe faptul că discuțiile de la Istanbul au durat o zi, nu două, Peskov a adăugat că ”negocierile au avut loc, s-au încheiat, delegațiile au mers la centrele lor pentru a coordona și a verifica în continuare pozițiile”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului nu a comentat cu privire la detaliile negocierilor trecute, în special propunerile Kievului privind lista țărilor garante a unui posibil acord, precum și cu privire la soluționarea problemei Crimeei și Donbasului prin mijloace non-militare.

”Nu vom invada Crimeea, ea face parte din Federația Rusă. Conform constituției noastre, nu putem discuta cu nimeni despre soarta teritoriilor ruse sau a regiunilor rusești, asta este exclus”, a răspuns Peskov ironic.

Cu doar o zi în urmă, Vladimir Medinsky declara că ”negocierile avute cu partea ucraineană au fost constructive, am primit propuneri din partea Ucrainei, în vederea analizării acestora. Poziția lor este clar formulată privind introducerea acestor propuneri în acord. Aceste propuneri vor fi analizate în cel mai scurt timp. Vor fi transmise președintelui și vom da răspunsul cât de curând”.

Și negociatorii ucraineni au confirmat aceste informații. Ei au transmis că discuțiile ”au avansat cu siguranță”.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close