Antena 3 CNN Externe Rusia se retrage din Siria. Vladimir Putin a chemat în țară portavionul "Amiral Kuznețov” și mai multe nave de război

Rusia se retrage din Siria. Vladimir Putin a chemat în țară portavionul "Amiral Kuznețov” și mai multe nave de război

Rusia se retrage din Siria. Vladimir Putin a chemat în țară portavionul "Amiral Kuznețov” și mai multe nave de război
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
06 Ian 2017   •   17:03

Rusia a început să-și retragă forța militară din Siria, a declarat că șeful Statului Major al Armatei ruse, Valery Gerasimov, citat de The Independent.

Potrivit lui Gerasimov, Rusia a început retragerea unicului său portavion "Amiral Kuznețov", precum și a altor câteva nave de război, care vor părăsi portul sirian Tartus.

"În conformitate cu decizia Comandantului suprem al armatei ruse, președintele țării, Vladimir Putin, din 29 decembrie (2016), Ministerul Apărării demarează reducerea contingentului său militar în Siria", a indicat generalul de armată Valeri Gherasimov, subliniind că această reducere începe prin plecarea din regiune a grupului aeronaval rusesc creat în jurul portavionului "Amiral Kuznețov", care mai include crucișătorul "Petru cel Mare" și câteva nave însoțitoare.

În decembrie, Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a reduce prezența militară rusă desfășurată în Siria, ca urmare a unui acord de încetare a focului încheiat între Guvern şi rebelii sirieni.

Conflictul din Siria s-a soldat cu 310.000 morți din martie 2011, provocând de asemenea o gravă criză umanitară în numeroase regiuni în care s-au strămutat milioane de persoane.

 

 

×
Subiecte în articol: Siria Rusia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close