Antena 3 CNN Externe Rusia spune că Republica Moldova nu își poate rezolva problemele din Transnistria

Rusia spune că Republica Moldova nu își poate rezolva problemele din Transnistria

Autoritățile din Republica Moldova nu sunt pregătite pentru un dialog constructiv, iar acest lucru face ca reglementarea transnistreană să fie în impas, transmite Rusia prin intermediul agenției de presă rusă de stat TASS, care citează un înalt diplomat al Transnistriei.

Rusia spune că Republica Moldova nu își poate rezolva problemele din Transnistria
Sursa foto: Twitter/ Middle East Eye
de Cerasela Stafie    |    28 Mar 2022   •   19:18

Discuțiile privind reglementarea transnistreană sunt în impas, deoarece autoritățile moldovenești nu sunt pregătite pentru un dialog constructiv, a declarat luni Vitali Ignatyev, ministrul de externe al republicii nerecunoscute a Transnistriei.

Oficialul transmite că autoritățile de la Chișinău refuză să rezolve aceste probleme: ”partea moldovenească ar trebui să-și revizuiască atitudinea față de discuții și față de relațiile cu Transnistria”.

”Ar trebui să înceteze blocarea acțiunilor, să nu mai producă daune agenților economici și cetățenilor transnistreni și să devină un participant responsabil la discuții. Dacă Chișinăul va face aceste lucruri, situația se va schimba în bine”, a declarat Ignatiev, care conduce delegația transnistreană la discuții, într-un interviu acordat Primului canal de televiziune transnistrean.

Autoritățile nu sunt pregătite ”să rezolve problemele într-un mod constructiv”, a spus el, adăugând că acesta este motivul pentru care procesul nu a înregistrat progrese în ultimii 32 de ani.

”Pentru a ajunge la rezultat, este necesar să se elaboreze acțiuni care să facă posibilă rezolvarea cu adevărat a problemelor, mai degrabă decât să se permită dialogului încă 32 de ani”, a subliniat el.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Transnistria
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close