Antena 3 CNN Externe Rusia spune că Ucraina a prezentat un proiect de acord de pace ”inacceptabil”

Rusia spune că Ucraina a prezentat un proiect de acord de pace ”inacceptabil”

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Kievul a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace care conținea elemente ”inacceptabile”, dar că Rusia va continua totuși discuțiile și va face presiuni pentru a-și asigura propriile cerințe.

Rusia spune că Ucraina a prezentat un proiect de acord de pace ”inacceptabil”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   15:55

Kremlinul a spus că discuțiile de pace dintre Moscova și Kiev nu progresează atât de rapid pe cât și-ar dori și a acuzat Occidentul că încearcă să deraieze negocierile, concentrându-se pe acuzațiile de crime de război, pe care Moscova le neagă.

Lavrov a declarat, joi, că Ucraina a prezentat Rusiei un proiect de acord de pace miercuri, dar că s-a abătut de la propunerile asupra cărora ambele părți au convenit anterior.

”O astfel de incapacitate de a ajunge la un acord evidențiază încă o dată adevăratele intenții ale Kievului, poziția sa de a se retrage și chiar de a submina discuțiile prin îndepărtarea de înțelegerile la care s-a ajuns”, a spus Lavrov, adăugând că propunerile Kievului sunt ”inacceptabile”.

Până la momentul redactării acestei știri, Ucraina nu a făcut niciun comentariu. Kievul a spus că sunt necesare discuții, dar nu este dispus să renunțe la suveranitatea și integritatea sa teritorială.

Lavrov a spus că Rusia este acum dornică să continue discuțiile și să-și asigure propriile cereri.

”În ciuda tuturor provocărilor, delegația rusă va continua procesul de negociere, făcând presiuni pentru propriul nostru proiect de acord care să contureze în mod clar și complet pozițiile și cerințele noastre inițiale”, a spus el, potrivit Reuters.

Rusia a trimis zeci de mii de trupe în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o ”operațiune specială” pentru a degrada capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a elimina oamenii pe care i-a numit naționaliști periculoși.

Forțele ucrainene au ridicat o rezistență puternică, iar Occidentul a impus sancțiuni severe în efortul de a forța Rusia să-și retragă forțele.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close