Antena 3 CNN Externe Sancţiunile UE şi manevrele NATO nu contribuie la reglementarea situaţiei din Ucraina. Vezi cine spune asta

Sancţiunile UE şi manevrele NATO nu contribuie la reglementarea situaţiei din Ucraina. Vezi cine spune asta

Sancţiunile UE şi manevrele NATO nu contribuie la reglementarea situaţiei din Ucraina. Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de S.T.    |    09 Sep 2014   •   23:28

Sancţiunile Uniunii Europene, precum şi exerciţiile militare ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în Marea Neagră cu participarea Ucrainei nu constituie un pas logic după încheierea acordului de încetare a focului şi subminează procesul de reglementare din estul acestei ţări, este de părere vicepreşedintele fracţiunii formate de Partidul Stângii (Die Linke) în parlamentul german, Sahra Wagenknecht, informează ITAR-TASS.

"Războiul economic împotriva Rusiei, care este susţinut de coaliţia aflată la conducere în Germania şi care devine din ce în ce mai dur, este dăunător şi reprezintă un mare pericol. Tentativa necesară de a obţine o detensionare a situaţiei din Ucraina pe calea încetării focului este îngreunată de exerciţiile militare ale NATO, precum şi de noile ample sancţiuni ale UE la adresa Rusiei", a declarat, marţi, Sahra Wagenknecht.

În opinia Sahrei Wagenknecht, guvernul federal german ar trebui să exercite presiuni asupra preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, pentru a fi găsită cât mai repede o soluţie paşnică la conflict.

În afară de aceasta, Sahra Wagenknecht a subliniat că raportul preliminar pe marginea anchetării cauzelor care au dus la prăbuşirea avionului Boeing-777 al companiei Malaysia Airlines nu demonstrează implicarea unor forţe concrete în această catastrofă şi din acest motiv ei i se pare neadecvată poziţia guvernului german faţă de Moscova în această problemă.

"Guvernul Germaniei trebuie să se întrebe de ce, fără a deţine dovezi concludente privind vinovaţii, a stabilit o legătură între sancţiunile împotriva Rusiei şi prăbuşirea avionului ce efectua cursa MH17", a subliniat politicianul german.

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close