Antena 3 CNN Externe Șapte membrii ONU, uciși într-o explozie în Mali

Șapte membrii ONU, uciși într-o explozie în Mali

Șapte persoane care făceau parte din forțele de menținere a păcii ale ONU au fost ucise într-o explozie, în centrul statului Mali.

Șapte membrii ONU, uciși într-o explozie în Mali
Sursa foto: Twitter/ MINUSMA
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   18:27

Explozia a avut loc miercuri și, pe lângă cele șapte persoane din trupele de menținere a păcii ucise, alte trei au fost grav rănite. Anunțul a fost făcut de organizație, pe Twitter.

Un convoi logistic a lovit un dispozitiv exploziv improvizat, între orașele Douentza și Sevare, o zonă în care își desfășoară activitatea grupurile legate de organizațiile teroriste Al Qaeda și Statul Islamic. Până în prezent niciunul dintre cele două nu și-a asumat responsabilitatea.

Mali este una dintre cele mai mari și mai sărace țări din Africa. Statul se luptă cu o insurgență islamistă, care înflorește în ciuda eforturilor de nouă ani ale forțelor internaționale conduse de fosta putere colonială Franța pentru a o învinge, scrie Reuters.

Misiunea de menținere a păcii a ONU, cunoscută sub numele de MINUSMA, a desfășurat peste 13.000 de militari pentru a controla violența din nordul și centrul țării. Au fost înregistrate peste 230 de decese din 2013, făcând-o cea mai mortală dintre cele peste zeci de misiuni de menținere a păcii ale ONU.

×
Subiecte în articol: mali explozie morti
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close