Antena 3 CNN Externe Sarkozy: Moartea jurnaliştilor occidentali în Siria este un "asasinat"

Sarkozy: Moartea jurnaliştilor occidentali în Siria este un "asasinat"

Sarkozy: Moartea jurnaliştilor occidentali în Siria este un "asasinat"
Sursa foto: Foto: upi.com
23 Feb 2012   •   19:14

Moartea jurnalistei americane Marie Colvin şi a jurnalistului francez Remi Ochlik, ucişi miercuri în bombardamentele de la Homs, constituie un "asasinat", afirmă preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, citat de AFP.
   
"Cei care au făcut acest lucru vor trebui să dea socoteală. Am văzut imaginile; exista intenţia de a bombarda un loc pentru că acolo erau jurnalişti", a continuat şeful statului francez.
   
Ministrul francez de Externe, Alain Juppe, a anunţat miercuri că Franţa consideră regimul preşedintelui Bashar al-Assad responsabil de moartea celor doi jurnalişti.
   
Doi jurnalişti occidentali au fost ucişi, miercuri, în oraşul sirian Homs. Potrivit unui activist sirian, bombardamentele din Homs au vizat un centru de presă al millitanţilor împotriva regimului

Acesta nu ar fi primii jurnalişti occidentali ucişi în oraşul sirian Homs. La începutul anului, un jurnalist străin, cel mai probabil francez, a fost ucis într-un atac cu obuze produs în acelaşi oraş. Homs este considerat bastionul mişcării de protest faţă de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.



×
Subiecte în articol: Siria Nicolas Sarkozy Bashar al-Assad
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close