Antena 3 CNN Externe Scandal de corupţie la nivel înalt. Mari ofiţeri din armata britanică, acuzaţi de luare de mită

Scandal de corupţie la nivel înalt. Mari ofiţeri din armata britanică, acuzaţi de luare de mită

Scandal de corupţie la nivel înalt. Mari ofiţeri din armata britanică, acuzaţi de luare de mită
Sursa foto: Foto: littlecicak.blogspot.com
15 Oct 2012   •   07:27

Scandal la nivel înalt în Marea Britanie, unde mai multe înregistrări cu camera ascunsă, în care apar foşti ofiţeri din Armata britanică, au fost făcute publice. Trei generali şi un amiral ar fi declarat că pot influenţa agenda premierului şi a Ministerului Apărării în vederea facilitării obţinerii unor contracte pentru anumite firme de armament. Cei patru ofiţeri superiori au negat acuzaţiile aduse.

Reporterii englezi au aranjat întâlniri între patru ochi cu patru ofiţeri superiori în retragere, pretinzând că reprezintă firme producătoare de armamanet. Odată primiţi în audienţă, le ofereau oficialilor sume imense în schimbul sprijinului privind obţinerea unor contracte cu statul britanic. Iar foştii ofiţeri îşi ofereau imediat serviciile.

Potrivit legilor din Marea Britanie, foştii oficiali nu se pot folosi timp de 2 ani de relaţiile pe care le aveau în perioada în care au fost în funcţie. Însă ofiţerii abordaţi de jurnalişti nu considerau acest lucru o problemă.

Cei patru foşti ofiţeri neagă acum acuzaţiile aduse de presă şi spun că nu au făcut niciodată lobby. Există şi cei care îi susţin pe ofiţeri, spunând că faptele de care sunt acuzaţi nu reprezintă trafic de influenţă, ci practici obişnuite.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a deschis o anchetă pentru a stabili dacă cei patru ofiţeri în retragere au încălcat sau nu legea.


×
Subiecte în articol: armata britanica mita
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close