Antena 3 CNN Externe Scenariul de groază către care priveşte întreaga lume. Putin: "Va fi haos în lume"

Scenariul de groază către care priveşte întreaga lume. Putin: "Va fi haos în lume"

Scenariul de groază către care priveşte întreaga lume. Putin: "Va fi haos în lume"
de O.P.    |    24 Iul 2012   •   06:22

Întreaga comunitate internaţională a reacţionat prompt, după ce autorităţile din Siria au anunţat pentru prima oară că dispun de arme chimice.

Liderii din toată lumea sunt îngrijoraţi după ce oficialii de la Damasc au adăugat că ar putea folosi acest gen de armament în cazul unei intervenţii străine.

Secretarul general al ONU s-a arătat îngrijorat de riscul Siriei de a folosi arme chimice, după ce autorităţile de la Damasc au anunţat că ar putea folosi acest gen de arsenal, dacă se vor simţi ameninţate de o intervenţie străină.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi prim-ministrul Italiei, Mario Monti, au discutat despre criza din Siria, în timpul primei vizite oficiale a şefului Executivului italian în Rusia.

VLADIMIR PUTIN, preşedintele Rusiei: "Noi suntem de părere că ordinea de acţiune este următoarea: încetarea focului şi violenţelor de ambele părţi, negocieri, căutarea unei soluţii, conturarea unui viitor al societăţii şi al statului pe o bază constituţională şi apoi schimbări structurale. Şi nu invers. Dacă sunt realizate invers, va fi haos în opinia noastră".

Liderul opoziţiei principale din Siria a solicitat comunităţii internaţionale să împiedice regimul preşedintelui Bashar al-Assad să folosească arme chimice.

Statele Unite ale Americii au catalogat drept inacceptabil uzul de arme chimice şi biologice de către forţele siriene. Oficialii de la Washington sunt de părere că regimul sirian are responsabilitatea de a proteja proprii cetăţeni şi de a asigura protecţia arsenalului din dotare.

×
Subiecte în articol: arme chimice Siria razboi civil siria
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close