Antena 3 CNN Externe Șapte schiori, uciși de două avalanșe în vestul Austriei

Șapte schiori, uciși de două avalanșe în vestul Austriei

Doi dintre schiori au fost uciși de o avalanșă, sâmbătă, la primele ore ale dimineții. Incidentul a avut loc în vestul Austriei, la doar câteva ore după ce o altă avalașă a omorât cinci oameni.

Șapte schiori, uciși de două avalanșe în vestul Austriei
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    05 Feb 2022   •   15:49

A fost o zi foarte periculoasă în Alpii austrieci. Ninsorile abundente urmate de vreme mai caldă au dus la avalanșe, iar șapte oameni și-au pierdut viața.

Cei doi schiori, o femeie în vârstă de 61 de ani și un bărbat de 60 de ani, au fost găsiți decedați de serviciile de urgență, sâmbătă dimineața, la ora locală 00:40 (01:40, ora României). Rudele celor doi au apelat la numărul de urgență, după ce nu au mai reușit să-i contacteze, au transmis oamenii legii.

Cei doi au plecat în regiunea Tirol vineri după-amiază, iar bărbatul i-a spus unui apropiat la telefon, la ora 15:30 că au atins vârful Breitegg de 1.868 de metri.

”După ce nu au mai putut fi contactați, rudele au dat un apel de urgență în jurul orei 21.40”, a spus poliția într-un comunicat, potrivit Reuters.

Anterior, vineri, un ghid montan, în vârstă de 42 de ani, și patru schiori suedezi, toți în vârstă de 40 de ani, au fost uciși după ce o avalanșă i-a îngropat complet. Incidentul a avut loc în apropierea orașului Spiss de la granița cu Elveția.

×
Subiecte în articol: schiori avalansa Austria morti
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close