Antena 3 CNN Externe Scrisoarea unui soldat din cel de-al Doilea Război Mondial către mama sa, trimisă după 76 de ani

Scrisoarea unui soldat din cel de-al Doilea Război Mondial către mama sa, trimisă după 76 de ani

John Gonsalves i-a scris mamei sale când era staționat în Germania în 1945, dar scrisoarea avea să fie expediată 76 de ani mai târziu.

Scrisoarea unui soldat din cel de-al Doilea Război Mondial către mama sa, trimisă după 76 de ani
Sursa foto: Getty Images/ Win McNamee
de Cerasela Stafie    |    07 Ian 2022   •   10:04

Scrisoarea trimisă de un soldat american staționat în Germania mamei sale din Massachusetts a fost livrată la 76 de ani după ce a fost trimisă.

John Gonsalves, în vârstă de 22 de ani, i-a scris mamei sale din Woburn în decembrie 1945, după încheierea oficială a celui de-al Doilea Război Mondial.

Scrisoarea va rămâne nedeschisă mai mult de 75 de ani înainte de a fi găsită într-o unitate de distribuție a Serviciului Poștal din Pittsburgh.

”Dragă mamă, am primit o altă scrisoare de la tine astăzi și m-am bucurat să aud că totul este în regulă”, se arată în scrisoare. ”În ceea ce mă privește, sunt bine, totul merge bine. În schimb, în ceea ce privește mâncarea, este destul de proastă de cele mai multe ori.”

A semnat scrisoarea: „iubire și sărutări, fiul tău Johnny. Ne vedem curând, sper.”, potrivit The Guardian.

Din păcate, când a fost găsită scrisoarea nici expeditorul, nici destinanatarul nu mai erau în viață. Gonsalves a murit în 2015. Mama lui a murit și ea mai târziu. Angajații oficiului poștal au găsit, totuși, adresa văduvei bărbatului sa, Angelina, pe care soldatul a cunoscut-o la cinci ani după ce a trimis scrisoarea.

Pe lângă documentul vechi de zeci de ani, oamenii au trimis și o scrisoare proprie, spunând că ”livrarea acestei scrisori a fost de cea mai mare importanță pentru noi”.

După ce familia Gonsalves a primit scrisoarea, a sunat la unitatea poștală și a mulțumit.

"Imaginează-ți asta! Șaptezeci și șase de ani!”, a spus Angelina Gonsalves pentru WFXT-TV. ”Nu îmi venea să cred... scrisul lui de mână și tot. A fost uimitor.”

Femeia a menționat că a mai petrecut un Crăciun fără soțul ei, dar că scrisoarea primită parcă i l-a adus înapoi.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close