Antena 3 CNN Externe Șeful armatei SUA vorbește despre următorul posibil război de anexare, după modelul celui din Ucraina

Șeful armatei SUA vorbește despre următorul posibil război de anexare, după modelul celui din Ucraina

Șeful Statului Major Inter-Arme al armatei americane, generalul Mark Milley, avertizează că regimul de la Beijing își dezvoltă capacitățile militare pentru a putea anexa Taiwan-ul la un moment dat.

Șeful armatei SUA vorbește despre următorul posibil război de anexare, după modelul celui din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2022   •   15:53

Într-un interviu pentru BBC, Milley (foto) estimează însă că un atac nu este iminent.

"În ceea ce privește capacitățile (militare), cred că și le dezvoltă iar președintele Xi a menționat acest lucru în mod public.

A spus în discursurile sale că a cerut armatei chineze să dezvolte capacitățile pentru a ataca Taiwanul la un moment dat.

Dacă vor face asta sau nu, este o alegere politică pe baza pe modului în care chinezii văd beneficiile cost-risc în acel moment.

Vreau să vă spun că noi urmărim aceste lucruri îndeaproape.

China este o putere în dezvoltare nu doar în domeniul economic şi politic în lume, ci şi o putere militară în creștere la nivel global. Iar noi, Statele Unite, suntem foarte atenți la ceea ce face China", a spus generalul american.

Pentru moment, analiștii politici internaționali par să fi căzut de acord că un război declanșat de China în Taiwan ar aduce pierderi masive ambelor părți și chiar întregii lumii, în contextul în care SUA s-au angajat să apere insula.
 

×
Subiecte în articol: Mark Milley China Taiwan
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close