Antena 3 CNN Externe Turcia. Șeful Statului Major susține că a fost sechestrat și amenințat

Turcia. Șeful Statului Major susține că a fost sechestrat și amenințat

Turcia. Șeful Statului Major susține că a fost sechestrat și amenințat
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    17 Iul 2016   •   20:21

Şeful Statului Major al armatei turce, generalul Hulisi Akar, luat ostatic de puciştii care au încercat vineri seară să preia puterea în Turcia printr-o lovitură de stat militară, a declarat că aceia care l-au sechestrat şi ameninţat au fost chiar unii dintre colaboratorii săi cei mai apropiaţi, relatează duminică agenţia EFE citând postul NTV. 

Generalul a afirmat, în timpul unei reuniuni cu uşile închise cu liderii partidelor politice din parlamentul turc, că respectivii colaboratori apropiaţi l-au ameninţat că îl împuşcă sau că îl vor strangula cu o curea dacă nu semnează o declaraţie pregătită de pucişti. 

El a rămas sechestrat timp de 12 ore la baza aeriană Akinci, în apropiere de capitala Ankara, până când trupele loiale preşedintelui Recep Tayyip Erdogan au venit să-l salveze, susţinând că în tot acest timp nu a primit apă şi nici mâncare. 

Potrivit postului CNN Turk, în urma tentativei de lovitură de stat numeroşi generali şi-au pierdut încrederea în gărzile lor personale şi le-au înlocuit cu civili. 

Situaţia a trei importanţi comandanţi ai armatei este în continuare neclară, respectiv comandanţii forţelor terestre, aeriene şi navale, care nu au fost văzuţi în public deşi autorităţile asigură că ei sunt teferi şi în siguranţă. 

Circa 3.000 de militari, inclusiv generali şi alţi ofiţeri de rang înalt, au fost arestaţi până în prezent pentru presupusa lor implicare în tentativa de lovitură de stat. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia lovitura de stat in turcia
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close