Antena 3 CNN Externe Siria acuză Israelul că trimite mesaje contradictorii

Siria acuză Israelul că trimite mesaje contradictorii

Siria acuză Israelul că trimite mesaje contradictorii
Sursa foto: proces de pace israelian
29 Apr 2009   •   12:18

Şeful sirian al diplomaţiei l-a acuzat pe omologul său israelian că trimite mesaje "contradictorii" legate de procesul de pace din Orientul Mijlociu, exprimând frustrarea Damascului legată de ceea ce Siria consideră a fi o lipsă de voinţă a noul guvern israelian de a face pace.
"Nu vreau să comentez ce spune Lieberman, deoarece declaraţiile sale se contrazic unele pe altele?, declara ministrul sirian de externe Walid al-Moallem, despre Avigdor Lieberman cel mai controversat şi conservator membru al guvernului Israelului.
Lieberman declarase pentru postul de radio al armatei israeliene că ?ar fi bucuros să negocieze cu Siria în această seară, dar fără precondiţii. Ei spun, mai întâi duceţi-vă la graniţele din 67 şi renunţaţi la Golan. Dacă suntem de acord cu asta, ce mai e de negociat?, întreba el retoric.
Cu toate acestea într-un articol publicat în presa austriacă în weekend , Lieberman declara că ?nu poate vedea Siria ca pe un partener adevărat la nici un fel de înţelegere?, citând relaţiile Damscului cu Iranul şi sprijinul pentru grupurile militantiste palestiniene.
?Nu comentez despre ce zice o persoană în Israel, ci despre poziţia pe care guvernul a promis că o va avea faţă de procesul de pace. Israelienii ştiu exact care sunt cerinţele de pace. Dacă au voinţă pentru a face pace, atunci aceasta trebuie să fie în linie cu termenii de referinţă ai procesului de pace, în special rezoluţiile Consiliului de Securitate, principiul pămân pentru pace?, declara al-Moallem.
De altfel şi Uniunea Europeană a cerut Israelului şi Palestinei să facă urgent paşi spre reluarea procesului de pace, reafirmând sprijinul blocului regional pentru o soluţie cu două state.
Ministrul ceh de Externe Karel Schwarzenberg cerut reluarea procesului, cu respectarea acordurilor anterioare.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Siria armata israeliana negocieri de pace
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close