Antena 3 CNN Externe Siria: Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative la 7 mai

Siria: Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative la 7 mai

Siria: Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative la 7 mai
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
13 Mar 2012   •   15:34

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a anunţat marţi organizarea de alegeri legislative la 7 mai, potrivit agenţiei oficiale Sana, citată de AFP.

Al Assad se confruntă de un an cu o revoltă fără precedent împotriva regimului său.

"Preşedintele Assad a emis un decret care fixează alegerile pentru Adunarea Poporului (Parlament) la 7 mai", anunţă agenţia.
   
Acest anunţ intervine în timp ce comunitatea internaţională aşteaptă marţi un răspuns din partea preşedintelui sirian la "propunerile concrete" pe care i le-a prezentat emisarul internaţional Kofi Annan, în cadrul misiunii sale la Damasc, la acest sfârşit de săptămână şi care a cerut în special oprirea violenţelor.
   
Autorităţile au sperat să organizeze aceste alegeri la sfârşitul lui 2011, promiţând legislative "libere şi transparente".
   
Acesta este al treilea scrutin legislativ din Siria de la preluarea puterii de către preşedintele Bashar al-Assad în 2000.
   
În cadrul ultimelor alegeri legislative, în aprilie 2007, Frontul Naţional Progresist (FNP) - coaliţie condusă de partidul Baas, aflat la putere - a câştigat fără surpriză majoritatea celor 250 de locuri în Parlament.
   
Alegerile din Siria sunt denunţate de opoziţie şi comunitatea internaţională drept o "farsă".
   

×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria Damasc
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close