Antena 3 CNN Externe Siria. Guvernul aprobă ridicarea stării de necesitate, una dintre principalele revendicări ale protestatarilor

Siria. Guvernul aprobă ridicarea stării de necesitate, una dintre principalele revendicări ale protestatarilor

Siria. Guvernul aprobă ridicarea stării de necesitate, una dintre principalele revendicări ale protestatarilor
Sursa foto: Foto: deccanchronicle.com
19 Apr 2011   •   18:01

Guvernul sirian a aprobat ridicarea stării de necesitate, o lege care este în vigoare de 48 de ani, la numai câteva ore după ce forţele de ordine au redeschis focul asupra protestatarilor, informează Al Jazeera.

Legea suspenda drepturile constituţionale ale cetăţenilor şi permitea preşedintelui şi guvernului sirian să aresteze pe oricine, autoritatea statului extinzându-se astfel în toate aspectele vieţii cetăţenilor sirieni.

Anularea legii a fost una dintre principalele cerinţe ale manifestanţilor încă de la începutul protestelor din Siria, alături de demisia preşedintelui al-Assad.

Preşedintele încă nu a semnat legea, dar oficilităţile siriene au declarat că acest lucru nu este decât o formalitate. Pe lângă abolirea legii, guvernul a desfiinţat tribunalul pentru securitatea naţională, care s-a ocupat de judecarea prizonierilor politici şi a instituit o lege care acordă dreptul la proteste paşnice.

La câteva ore înainte de adoptarea hotărârii, forţele de ordine au deschis focul asupra mulţimii din Hom. Cel puţin şase persoane au murit.

×
Subiecte în articol: Siria guvern
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close